Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Analytics

Functieomschrijving

Je hebt je sporen verdiend door diverse complexe projecten succesvol te hebben volbracht. In je rol als business intelligence architect creëer je waarde voor organisaties door de juiste informatiebehoefte van de klant te achterhalen en dit te vertalen naar realistische oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Je begeleidt implementaties van proposals tot de daadwerkelijke implementatie en afronding van projecten. Na een requirementsanalyse, eventueel in de vorm van workshops, ontwerp je de gewenste oplossing. Samen met je team van BI-developers, zowel onshore als offshore, realiseer je de oplossing en zorg je voor een naadloze implementatie.

Met je passie voor technologie inspireer je onze klanten met de ongekende mogelijkheden van businessintelligence en analytics. Je bent een vraagbaak voor onze klanten en een sparringpartner voor je projectteam en de andere architecten. Daarnaast begeleid je ook pre-salestrajecten en beoordeel je de ontwerpen en projectresultaten van je team.

Avanade is dé uitgelezen werkgever als je op hoog niveau aan de slag wilt met Microsoft-technologie en onderdeel wilt uitmaken van een enthousiast internationaal team van ervaren Microsoft-professionals. Je kunt gebruik maken van de ervaring en mogelijkheden die Accenture en Microsoft bieden en dat staat garant voor uitdagende opdrachten bij interessante, vaak internationale, klanten. Studiemogelijkheden zijn te over en mede dankzij de bedrijfsopzet is Avanade een werkgever waar je doorgroeimogelijkheden oneindig zijn.

“Wat ik het mooiste vind aan data- & analyticsprojecten bij Avanade is dat je niet alleen midden in de digitale revolutie zit, maar daarbij ook bij grote multinationals mee kan denken over hun data- & analyticsstrategie. Je denkt mee op hoog niveau en vertaalt dit naar praktische oplossingen. Daarnaast zijn er binnen Avanade meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via trainingen en de internationale communities van collega’s die meer dan bereid zijn elkaar te ondersteunen. Met deze uitdagende omgeving en hulpmiddelen kun je het beste uit jezelf halen en veel waarde toevoegen aan onze klanten.” – Joris, Business Intelligence Architect.


Functie-eisen

 • Je beschikt over gedegen kennis van BI-architecturen en -standaarden waaronder datawarehouses, masterdatamanagement, ETL, OLAP, modelleringtechnieken zoals Kimball en Data Vault, metadatamanagement, datakwaliteitmanagement, Hadoop, Advanced Analytics, rapportages en selfservice BI.
 • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring met businessintelligence en datawarehouseprojecten.
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding richting Informatica;
 • Je hebt ervaring als pre-salesconsultant en als teamlead;
 • Je hebt ervaring bij projecten in het maken van solutionarchitecturen, inschattingen en projectplannen;
 • Je hebt een passie voor en bent expert in Microsoft-technologie.


Avanade biedt jou

 • een uitgebreid trainings- en ontwikkelingsprogramma, waarmee je geen studieschuld opbouwt;
 • een bonusregeling, leaseauto, telefoon en laptop;
 • een vast contract;
 • een goede pensioenregeling;
 • 26 vakantiedagen per jaar;
 • de mogelijkheid om parttime te werken (minimaal 32 uur);
 • gratis toegang tot onze bedrijfsfitness op kantoor;
 • collectieve kortingen en nog vele andere extra’s;
 • de mogelijkheid om je binnen werktijd in te zetten voor corporate responsibility of een goed doel!


Solliciteren

Herken jij jezelf in deze vacature en wil je kennismaken met ons? Solliciteer dan direct door je cv in te sturen via onze website. Solliciteren via e-mail is niet mogelijk.


Contact

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel dan met onze recruiter Pepijn van der Salm op 030 303 5432.

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl, lees de verhalen van onze medewerkes op Be Orange! en kijk voor een sfeerimpressie op onze Instagram of op onze Facebookpagina.

Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.