Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Analytics

Functieomschrijving

Als business intelligence consultant help je onze klanten optimaal gebruik te laten maken van de ongekende mogelijkheden van business intelligence en data analytics. Binnen ons analytics team bouwen wij complete BI-oplossingen, die onze klanten helpen optimaal inzicht te krijgen. Denk hierbij aan de implementatie van dashboards en rapportages of de implementatie van advanced analytics met Azure Machine Learning, Data Lake, Data Factory, Power BI, maar ook de meer traditionele business intelligence/ data analytics projecten met SQL en SSIS, ETL. Daarnaast ontwerpen en bouwen wij ook complete datawarehouses voor onze klanten. 

Je verzamelt de requirements, maakt vervolgens samen met je team een design van de oplossing en brengt advies uit over het gebruik van de “Microsoft BI-stack”. Vervolgens zorg jij samen met je collega’s, zowel onshore als offshore, dat de oplossing wordt opgeleverd, getest en geïmplementeerd. Na de implementatie lever je nazorg indien gewenst. Daarbij organiseer en verzorg je bijvoorbeeld workshops voor gebruikers.


Wij bouwen oplossingen voor de grootste bedrijven van Nederland in diverse branches, wat garant staat voor uitdagend werk en afwisseling. Op een typisch project werk je samen in een team wat meestal bestaat uit een scrummaster, architect en andere business intelligence consultants.


Robin over business intelligence consultant bij Avanade

“Naast de mogelijkheid om aan mooie projecten met de nieuwste technologieën te werken, onderscheid Avanade zich vooral door de informele cultuur en een sterk wij gevoel. Iedereen is bereid om elkaar te helpen, is aanspreekbaar en er worden regelmatig avonden of dagen georganiseerd gericht op training, kennisdeling of teambonding. Door een goede afwisseling van hard werken aan een leuk en uitdagend project en een gezellig uitje met collega’s is Avanade niet voor niets een Top Employer.” 


Jij maakt het verschil omdat:

 • Je interesse hebt in nieuwe ontwikkeling op gebied van machine learning, Power BI en datascience.
 • Je kennis hebt van (relationele) databases, datamodellering, reporting, datawarehouses, metadata en ETL.
 • Je minimaal 4 jaar relevante werkervaring hebt.
 • Je een afgeronde HBO/WO-opleiding hebt, richting kunstmatige intelligentie, (bedrijfskundige) informatica of aanverwante studie.
 • Je misschien ook kan programmeren in .NET, kennis van datakwaliteit, BI-architectuur, OLAP en datamining, maar dat is geen must. 

Waarom zou je voor Avanade kiezen?
 • Jouw toekomstige collega’s helpen je bij vragen en uitdagingen. Bovendien heerst er een prettige, informele werksfeer; 
 • Kennisontwikkeling staat bij ons centraal, en we borgen dit zowel door formele trainingsmogelijkheden aan te bieden als ook middels informele avonden waar peers onderling hun kennis delen;
 • Met jouw passie kan je met behulp van de nieuwste Microsoft-technologie dagelijks het verschil maken voor onze klanten in de Enterprise markt;
 • We hebben een sterke focus op de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden van al onze mensen. Iedereen heeft een career advisor die samen met jou een plan maakt en je begeleid in de keuze uit de vele trainingsmogelijkheden die we bieden; 
 • We bieden de mogelijkheid om tijdens werktijd maatschappelijk betrokken te zijn en je in te zetten voor een goed doel;
 • We hebben zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, niet geheel onbelangrijk om te noemen natuurlijk :-): leaseauto, bonusregeling, telefoon en laptop, goede pensioenregeling, mogelijkheid om parttime te werken (min 32 uur) en nog vele andere extra’s.

Voel jij de match?

Herken jij jezelf in deze vacature en wil je kennismaken met ons? Solliciteer dan direct door je CV in te sturen via onze website. Solliciteren via e-mail is niet mogelijk. Zien wij ook de match, dan bellen we je snel voor een kennismaking en heb je 2 sollicitatiegesprekken. Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel dan met onze recruiter Duygu Cifti via 06-2938 9190

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl, lees de verhalen van onze medewerkes op Be Orange! en kijk voor een sfeerimpressie op onze Instagram of op onze Facebookpagina.


Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.