Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Analytics

Functieomschrijving

Als business intelligence consultant help je onze klanten optimaal gebruik te laten maken van de ongekende mogelijkheden van business intelligence en data analytics. Binnen ons analytics team bouwen wij complete BI-oplossingen, die onze klanten helpen optimaal inzicht te krijgen. Denk hierbij aan de implementatie van dashboards en rapportages of de implementatie van advanced analytics met Azure Machine Learning, Data Lake, Data Factory, Power BI, maar ook de meer traditionele business intelligence/ data analytics projecten met SQL en SSIS, ETL. Daarnaast ontwerpen en bouwen wij ook complete datawarehouses voor onze klanten. 

Je verzamelt de requirements, maakt vervolgens samen met je team een design van de oplossing en brengt advies uit over het gebruik van de “Microsoft BI-stack”. Vervolgens zorg jij samen met je collega’s, zowel onshore als offshore, dat de oplossing wordt opgeleverd, getest en geïmplementeerd. Na de implementatie lever je nazorg indien gewenst. Daarbij organiseer en verzorg je bijvoorbeeld workshops voor gebruikers.

Wij bouwen oplossingen voor de grootste bedrijven van Nederland in diverse branches, wat garant staat voor uitdagend werk en afwisseling. Op een typisch project werk je samen met een scrummaster, architect en andere business intelligence consultants.

Robin over business intelligence consultant bij Avanade:

“Naast de mogelijkheid om aan mooie projecten met de nieuwste technologieën te werken, onderscheid Avanade zich vooral door de informele cultuur en een sterk wij gevoel. Iedereen is bereid om elkaar te helpen, is aanspreekbaar en er worden regelmatig avonden of dagen georganiseerd gericht op training, kennisdeling of teambonding. Door een goede afwisseling van hard werken aan een leuk en uitdagend project en een gezellig uitje met collega’s is Avanade niet voor niets een Top Employer.” - Robin, business intelligence consultant.

Functie-eisen:

 • Je hebt interesse in nieuwe ontwikkeling op gebied van machine learning, Power BI en datascience.
 • Je beschikt over kennis van (relationele) databases, datamodellering, reporting, datawarehouses, metadata en ETL.
 • Je hebt ervaring met Microsoft technologieën, zoals Power BI, SQL en Azure.
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding, richting kunstmatige intelligentie, (bedrijfskundige) informatica of aanverwante studie.
 • Het is een pré als je kan programmeren in .NET, kennis hebt van datakwaliteit, BI-architectuur, OLAP en datamining.

Avanade biedt jou:

 • een bonusregeling, leaseauto, telefoon en laptop;
 • serieuze carrièreontwikkeling;
 • een uitgebreid trainings- en ontwikkelingsprogramma;
 • een goede pensioenregeling;
 • 26 vakantiedagen per jaar;
 • de mogelijkheid om parttime te werken (minimaal 32 uur);
 • gratis toegang tot onze bedrijfsfitness op kantoor;
 • collectieve kortingen, verzekeringen en nog vele andere extra’s.

Solliciteren

Wil jij graag een stap in je carrière maken; een team van ontwikkelaars aansturen of een echte data analytics expert worden? Wil jij meewerken aan uitdagende projecten bij enterprise klanten?

Solliciteer dan direct door je cv in te sturen via onze website. Solliciteren via e-mail is niet mogelijk.

Contact

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel dan met een van onze recruiters, Rianne Coenen of Emma van den Berg, via 030 303 5432.

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Instagram www.instagram.com/avanadenederland of op onze Facebookpagina www.facebook.com/AvanadeNederland.  


Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.