Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Software Engineering

Functieomschrijving

Als cloud solution architect ben jij een trusted-advisor voor onze klanten: je geeft advies en aanbevelingen over hoe Microsofts cloudtechnologieën het beste ingezet kunnen worden om de bedrijfsresultaten van de klant te verbeteren. Je bouwt langdurige relaties met klanten op basis van jouw expertise inclusief software, application en architectuur. Je beschrijft en geeft vorm aan de strategie en realisatie van de cloudoplossingen, inclusief belangrijke deliveryfases voor de transformatie en migratie naar nieuwe operating- en servicemodellen, zoals DevOps. Je werkt nauw samen met andere cloud solution architects, onze consultants en sales collega’s binnen de (Global) Avanade organisatie. 


Je speelt een belangrijke rol in het verder uitbouwen van onze cloudcompententies en acteert als SME in cloud solution architectuur. Vanuit onze cloud capability bieden we Azure oplossingen, application modernization en cloud transformation-oplossingen. Als cloud solution architect kom je aan tafel bij diverse management lagen -tot en met C-level - en weet je snel je weg te vinden bij onze enterprise klanten. Je definieert en presenteert cloudstrategieën en -oplossingen die waarde toevoegen aan de bedrijfsvoering van onze klanten. Je schrijft voorstellen en ontwerpt de architectuur voor cloudmigraties en modernisaties. Waar nodig zie je als cloud lead architect toe op het leveren van de oplossingen. We hebben een grote offshore capability waar je nauw mee samenwerkt en die delen van onze projecten uitvoert.  


Avanade is dé uitgelezen werkgever als je op hoog niveau aan de slag wilt met Microsoft-technologie en onderdeel wilt uitmaken van een enthousiast internationaal team van ervaren Microsoft-professionals. Je kunt gebruik maken van de ervaring en mogelijkheden die Accenture en Microsoft bieden en dat staat garant voor uitdagende opdrachten bij interessante, vaak internationale enterprise klanten. Bij ons zijn jouw studiemogelijkheden groot, en mede dankzij de bedrijfsopzet zijn we een werkgever waar veel doorgroeimogelijkheden zijn.   Jij maakt het verschil omdat: 

 • Je als software architect open staat voor nieuwe technologie en deze kan vertalen naar concrete toepassingen; 

 • Je klanten graag helpt bij hun Digital Journey; 

 • Je 10 jaar ervaring hebt met het Microsoft ecosysteem en opdrachten hebt gedaan voor organisaties met meer dan 1000 medewerkers, waarvan minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Solution Architect in applicatieontwikkeling; 

 • Je Microsoft-gecertificeerd bent; bijvoorbeeld: AZ-203; AZ-300; AZ-301 en/of AZ-400; AZ-500. 

 • Overige certificeringen als Kubernetes (CKA/CKAD) of TOGAF certificering zijn een pré; 

 • Je ervaring hebt met het ondersteunen van klanten in de adoptie van het Azure platform zoals bijvoorbeeld het ontwerpen van oplossingen gebaseerd op moderne architectuur concepten als EDA en microservices gebruik makend van Azure platform services als AKS, Event Hub, etc. 

 • Je hebt ervaring met het creëren van roadmaps en solution architectures; 

 • Je hebt ervaring met (cloud) architecture patterns / concepten als containerization, eventual consistency, auto scaling, multi-tenancy, serverless en strangler. 

 • Je ervaring hebt met agile-werkwijzen en past Continuous Delivery / DevOps methodieken toe incl. concepten als Everything as Code en Continuous Everything; 

 • Je stevige ervaring hebt in (pre-) sales en het schrijven van voorstellen, inclusief calculaties; 

 • Je passie hebt voor oplossingen in het Microsoft-ecosysteem; 

 • Je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. 

 

Wij zijn trots op: 

 • onze mensen, die dagelijks het verschil maken bij Avanade door hun collegialiteit, en die ervoor zorgen dat we allemaal werken binnen een prettige sfeer; 

 • Kennisontwikkeling staat bij ons centraal, en we borgen dit zowel door formele trainingsmogelijkheden aan te bieden. Als ook middels informele avonden waar peers onderling hun kennis delen. 

 • de passie waarmee onze mensen dagelijks het verschil maken met de nieuwste Microsoft-technologie voor onze klanten uit de Enterprise markt. 

 • de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden, waar je samen met je career advisor aan werkt en waarvoor je gebruik maakt van de vele trainingsmogelijkheden die we bieden; 

 • de mogelijkheid die we bieden om je binnen werktijd maatschappelijk betrokken te zijn en je in te zetten voor een goed doel; 

 • onze arbeidsvoorwaarden, niet geheel onbelangrijk om te noemen natuurlijk :-): leaseauto, bonusregeling, telefoon en laptop, pensioenregeling, mogelijkheid om parttime te werken (min 32 uur) en nog vele andere extra’s. 

 

Voel jij de match? 

Herken jij jezelf in deze vacature en wil je kennismaken met ons? Solliciteer dan direct door je CV in te sturen via onze website. Solliciteren via e-mail is niet mogelijk.

  

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl, lees de verhalen van onze medewerkers op Be Orange en kijk voor een sfeerimpressie op onze Instagram of op onze FacebookpaginaNu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.