Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Software Engineering

Functieomschrijving

Bij Avanade zijn we op zoek naar afstudeerders! Voor het gebied Software Engineering hebben we veel interessante afstudeeropdrachten, waaronder over het onderwerp WebAssembly. Lees snel verder als jij interesse in een te gekke stage bij een van de meest innovatieve organisaties op het gebied van Microsoft technologie. 


Omschrijving 

Voor front-end web development is JavaScript niet meer weg te denken. De flexibiliteit van JavaScript en het uitgebreide ecosysteem wat er nu omheen zit zorgt ervoor dat er enorm veel tools en libraries beschikbaar zijn om webdevelopers te ondersteunen. 

 

Een zwakte van JavaScript blijft performance. Hierdoor zijn er altijd applicaties geweest die op de desktop zijn blijven draaien. Denk bijvoorbeeld aan grafische editors. WebAssembly belooft een oplossing te zijn voor dit probleem. Code die in C, C++ en Rust geschreven is kan omgezet worden naar WebAssembly componenten, deze kun je vervolgens in JavaScript gebruiken. Dit zorgt voor een near-native ervaring. De winst in performance is gigantisch, welke apps kunnen we hierdoor omzetten naar het web? 

 

WebGL is een open standaard voor het specificeren van 3D-computergraphics in webpagina's, waarmee het mogelijk is om computergraphics weer te geven met behulp van hardware-acceleratie, zonder een speciale plug-in voor de webbrowser.  

 

Tijdens jouw stage onderzoek je wat de mogelijkheden zijn als je beide technologieën combineert om grafische, interactieve applicaties te ontwikkelen voor op je browser. Zou je bijvoorbeeld een interactieve 3D game kunnen ontwikkelen, die vloeiend draait op een willekeurige device? Of ken je een C/C++ programma dat voorheen alleen maar op een desktop kon draaien en nu misschien wel te converteren is naar WebAssembly? 


Wij willen jou omdat: 

·        je op zoek bent naar een gave afstudeerorganisatie; 

·        je reeds enige ervaring hebt met de technologieën van de afstudeeropdracht; 

·        je een IT-gerelateerde (master)opleiding volgt (o.a. Information Science; Informatica; Computer Science; ICT in Business; Artificial Intelligence e.d.) 

·        je graag wil werken met technologieën als Visual Studio (VSTS), Team Foundation Server, SQL Server en Microsoft Azure producten. 
 


Wat bieden wij? 

·        Een toffe opdracht met de nieuwste technologieën; 

·        een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider; 

·        een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; 

·        een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-); 

·        een laptop; 

·        een Microsoft Certificaat cadeau; 

·        flexibiliteit – is het voor jou handig om een of twee dag(en) in de week thuis te werken dan kan dat. Ook je werktijden mag je zelf indelen; 

·        bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op jouw vakgebied; 

·        een fantastische sfeer met veel leuke activiteit zoals movienights, clubmeetings, Avalan en gezellige borrels. 

·        Word jij enthousiast van deze vacature en ben je geïnteresseerd in een stage bij Avanade? Solliciteer dan via de website. 

 
 

Wil je meer informatie over de opdrachten en/of over stagelopen bij Avanade? Neem contact op met onze campus recruiter Anneke de Boer door te bellen naar 06 46 35 89 60. 


Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.