Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Software Engineering

Functieomschrijving

Als jouw IoT apparaat geen verbinding meer heeft, maar je ook geen data wil verliezen, hoe los je dat op? Alles opslaan tot je weer verbinding hebt? En wat als je disk space op is? Juist, moeilijk. Zou jij hier onderzoek naar willen doen tijdens je afstudeerstage? Dan ben je bij Avanade aan het juiste adres! 

 

Opdracht  

Het is tegenwoordig heel normaal om al je applicaties in de cloud te draaien. We genieten daar van razendsnelle performance, minimale latency, en 99% uptime van al de infrastructuur en connectiviteit. Gaaf spul, die cloud, maar wat als je niet voor een oneindig schaalbaar platform aan het coderen bent? Wat als je dat moet schrijven voor een IoT device met beperkte opslag, connectiviteit en performance? Misschien schrijf je een code voor een connected car die soms verbonden is over 4G, maar af en toe verbinding verliest wanneer je door een tunnel gaat. Wellicht draait jouw applicatie op een gateway op een containerschip, dan passen die gigabytes aan data die je verstuurt niet meer over de satellietverbinding. En wat doe je met het scenario waarbij er helemaal geen verbinding is, maar je wel data moet verzamelen? 

 

Eén van de aspecten waarbij je bij ieder IoT project mee te maken krijgt is connectiviteit, en je kan er nooit vanuit gaan dat die connectie er is. Tegelijkertijd wil je ook niet zomaar dat jouw data verloren gaat wanneer de connectie wegvalt, of wanneer de connectie zodanig duur wordt dat je niet zomaar alles kan versturen. In deze stageopdracht ga je op zoek naar de verschillende strategieën die je kan hanteren om geen data kwijt te raken wanneer connectiviteit veranderd. Het ideale beeld is natuurlijk dat het device die strategieën dan automatisch toe gaat passen afhankelijk van de beschikbare connectie. Naast een onderzoek bouw je dus ook aan de uitwerking! 

 

Bij Avanade werken we met verschillende klanten aan IoT oplossingen, met devices die je op de gekste plekken kan tegenkomen. Wil jij meer ervaring opdoen op het gebied van IoT? Kom gezellig op gesprek, denk alvast na over wat scenario’s waarbij de I in IoT wegvalt. 

 

Dit zijn wij  

Avanade is een bedrijf waar je jezelf zult herkennen in de 400 collega’s die er rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. Met een enorme passie voor het werk wat we doen, een gezellige sfeer en ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar je je gewaardeerd voelt en je onderdeel bent van een grote familie. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep en community binnen de Avanade familie. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, onze maandelijkse focusgroepen en elke drie maanden clubmeetings. 


 Wij willen jou omdat….

 

   • Je een HBO student bent opzoek naar een leerzame afstudeerstage op het gebied van Software Engineering;  
   • Je interesse hebt in the Internet of Things;  
   • Je hebt interesse en wellicht al enige ervaring met .NET, Azure, IoT; 
   • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels; 
   • Begrippen zoals pro-activiteit en enthousiasme zijn je op het lijf geschreven. 

 

Avanade biedt jou…. 


   • Een stage dia voldoet aan alle maatregelen rondom Covid-19. Zolang het nodig is zal de stage geheel virtueel plaatsvinden en we zorgen dat jij goed betrokken bij de organisatie bent, dat jij goede begeleiding krijgt, en jouw onderzoek wordt gefaciliteerd.   
   • De mogelijkheid om samen te werken in een team van Analytics professionals. Er zijn bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op hun vakgebied. 
   • Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiaires. 
   • Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning van een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider. 
   • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) voor 40 uur per week. 
   • Een laptop om mee te werken. 
   • Een fantastische sfeer met veel leuke activiteiten zoals movie nights, clubmeetings, lan-parties en gezellige borrels. 

 

Solliciteren 

Ben je al enthousiast geworden en wil je graag met ons kennismaken? Solliciteer dan direct door je CV en motivatiebrief in te sturen via onze website. Let op: solliciteren kan alleen via de website, sollicitaties via de mail kunnen niet in behandeling worden genomen. 

 

Contact 

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze Campus Recruiter, Annemarie via +31 6 82 85 68 79. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebookpagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @AvanadeNederland. 


Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.