Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Software Engineering

Functieomschrijving

Ben jij een Software Development student op zoek naar een afstudeerstage? Lees dan snel verder! We zijn bij Avanade namelijk opzoek naar een HBO student die binnen software development aan de slag wil met nieuwe technologieën en actuele vraagstukken. Als student bij Avanade focus jij je tijdens je stage op het schrijven van jouw afstudeeronderzoek maar ben je ook onderdeel van ons Software Engineering team. Afstuderen bij SE kan op veel verschillende thema’s waarvan Micro Frontends er één van is.

De tijd van jQuery is inmiddels ruim voorbij en JavaScript frameworks zoals React en Vue zijn in opmars. Dit komt omdat deze frameworks het mogelijk maken om je applicatie op te delen in componenten, om zo het development proces te versnellen. Het klinkt natuurlijk fantastisch, maar het resultaat is alsnog één grote monolithische applicatie. Maak je een wijziging in één component, dan moet je de hele applicatie opnieuw deployen. Een evolutionaire stap wordt gezet bij het introduceren van micro frontends. Hierbij heb je een webapplicatie waarbij de UI is opgebouwd uit meerdere micro frontends. Een voorbeeld van zo’n applicatie is de webapplicatie van Amazon, waarbij onderdelen van een pagina zoals reviews, product details en prijscomponenten afzonderlijke micro fontends zijn. 


Als één frontend wordt aangepast, hoeft alleen dat stukje code opnieuw gedeployed te worden. Bijkomend voordeel is dat deze micro frontends door verschillende teams onderhouden kunnen worden. Tijdens je stage ga je een webapplicatie bouwen die de kracht van micro frontends bewijst. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je op zoek naar de beste manier om met een headless CMS een compositie te maken van verschillende frontends? Onderzoek je liever hoe je verschillende frameworks kan gebruiken voor de micro frontends? Wellicht is jouw uitdaging juist een migratie van een legacy site naar een micro frontend omgeving met zo min mogelijk downtime? Samen met Avanade bedenk je een opdracht die precies past bij jou en jouw ambitie.


Dit zijn wij 

Avanade is een bedrijf waar je jezelf zult herkennen in de 400 collega’s die er rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. Met een enorme passie voor het werk wat we doen, een gezellige sfeer en ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar je je gewaardeerd voelt en je onderdeel bent van een grote familie. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep en community binnen de Avanade familie. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, onze maandelijkse focusgroepen en elke drie maanden clubmeetings.


Wij willen jou omdat….

  • Je een HBO student bent met een relevante studie en graag wil afstuderen met een vraagstuk over mirco frontends;
  • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels;
  • Je gemotiveerd en resultaatgericht bent.

Avanade biedt jou….

  • Een leuke en leerzame omgeving in Utrecht.
  • De flexibiliteit om 1-2 dagen per week thuis te werken en je werkuren zelf in te vullen.
  • De mogelijkheid om samen te werken in een team van software developers. Er zijn bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op hun vakgebied.
  • Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning van een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider.
  • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) voor 40 uur per week.
  • Een laptop om mee te werken.
  • Een fantastische sfeer met veel leuke activiteiten zoals movie nights, clubmeetings, lan-parties en gezellige borrels.

Solliciteren

Ben je al enthousiast geworden en wil je graag met ons kennismaken? Solliciteer dan direct door je CV en motivatiebrief in te sturen via onze website. Let op: solliciteren kan alleen via de website, sollicitaties via de mail kunnen niet in behandeling worden genomen.


Contact

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze Campus Recruiter, Tessa Spanjersberg via 06-82 38 55 62.

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebook pagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @AvanadeNederland.

Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.