Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Software Engineering

Functieomschrijving

Internet of Things is een bekend begrip geworden. Als jij denkt  ‘IoT, can't beat it!’ lees dan snel verder want dan Avanade heeft dé stage voor jou. Wij zijn namelijk opzoek naar een HBO Software Engineering student die onderdeel zal worden van het software development team en zal werken aan een eigen studeeronderzoek. Dit kan binnen verschillende thema’s inclusief waarvan IoT er één van is.

Internet of Things is een van de snelst groeiende technologieën ter wereld. Avanade creëert wereldwijd nieuwe IoT-oplossingen, en de meeste van deze projecten beginnen met een verbazingwekkend aantrekkelijk prototype. Zo zul je vanaf dag één meedenken en werken met de nieuwste technologieën. Tijdens je stage kun je je eigen opdracht vormgeven met één van de volgende concepten:

 • Intelligent Edge: wanneer apparaten in een fractie van een seconde beslissingen moeten nemen, zelfs als er geen internetverbinding is, kun je edge computing gebruiken om intelligente machines te maken. Bouw jouw machine learning-models in de Cloud en laat apparaten zelf nadenken!
 • Digital Twins: het creëren van een eenvoudige digitale weergave van een fysieke omgeving is eenvoudig genoeg, maar wanneer je extra context toevoegt, kun je krachtige inzichten beginnen te creëren. Via Azure Digital Twins zal je de focus leggen op de waarde van relaties tussen verschillende entiteiten. Als gevolg hiervan kun je digitale tweelingen gebruiken om hele slimme steden van stroom te voorzien.

Mooie opties om mee aan de slag te gaan. Laat het ons weten als deze combinatie van hardware, software en gegevens je hart sneller doet kloppen! Samen kunnen we een opdracht maken die past bij uw ambities en onze passie voor technologie.

Dit zijn wij 

Avanade is een bedrijf waar je jezelf zult herkennen in de 400 collega’s die er rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. Met een enorme passie voor het werk wat we doen, een gezellige sfeer en ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar je je gewaardeerd voelt en je onderdeel bent van een grote familie. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep en community binnen de Avanade familie. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, onze maandelijkse focusgroepen en elke drie maanden clubmeetings.


Wij willen jou omdat….

 • Je een software development student bent op minimaal HBO niveau of een Embedded Software Engineer student bent en eerder hebt gewerkt met Java/C#.
 • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels.
 • Je interesse en reeds enige ervaring hebt met relevante technologieën zoals Azure IoT Edge, Microsoft .NET Core, Azure Digital Twins, Azure IoT Central, Arduino, en Raspberry Pi.
 • Begrippen zoals enthousiast, zelfstarter, en hardwerkend zijn op jouw lijf geschreven.

Avanade biedt jou….

 • Een leuke en leerzame omgeving in Utrecht.
 • De flexibiliteit om 1-2 dagen per week thuis te werken en je werkuren zelf in te vullen.
 • De mogelijkheid om samen te werken in een team van software professionals. Er zijn bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op hun vakgebied.
 • Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning van een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider.
 • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) voor 40 uur per week.
 • Een laptop om mee te werken.
 • Een fantastische sfeer met veel leuke activiteiten zoals movie nights, clubmeetings, lan-parties en gezellige borrels.

Solliciteren

Ben je al enthousiast geworden en wil je graag met ons kennismaken? Solliciteer dan direct door je CV en motivatiebrief in te sturen via onze website. Let op: solliciteren kan alleen via de website, sollicitaties via de mail kunnen niet in behandeling worden genomen.


Contact

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze Campus Recruiter, Tessa Spanjersberg via 06-82 38 55 62.

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebook pagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @AvanadeNederland.

Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.