Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Infrastructure

Functieomschrijving

Ben jij opzoek naar een afstudeerstage per februari 2020 en volg jij een studie op het gebied van System & Network Engineering; Cyber Securityl Infrastructure, Security & Design of iets aanverwant? Kom dan afstuderen bij Avanade. Met jouw studieachtergrond kan je zowel bij ons Infrastructure team als bij ons dedicated Security Team een onderzoek doen. 

Omschrijving

Een klant van Avanade is actief in 28 landen wereldwijd en is door overnames en fusies in korte tijd meer dan verdubbeld. Door deze enorme groei en organisatorische wijzigingen, zijn de nodige zorgen ontstaan over de IT-infrastructuur omtrent kwaliteit en continuïteit, daarnaast zijn er de afgelopen jaren uitdagingen ontstaan op het gebied van beheer. Vanwege de aanwezigheid in zoveel landen en de recente ontwikkelingen op het gebied van wetgeving rondom privacy en security, zijn de verplichtingen voor de klant vele malen groter dan in voorgaande jaren.


Om deze redenen heeft de CIO van de klant besloten om een rigoureuze herstructurering door te voeren. Deze moet vorm krijgen door het adopteren van een ‘cloud-first’ strategie te en daarnaast het collaboratieplatform van de organisatie te centraliseren op het Microsoft Office 365 platform. Naast deze ontwikkeling ook nog de wens om op het gebied van remote werken meer flexibiliteit richting de medewerkers te bieden.

Ook op het gebied van IT Security en compliance moet er een en ander in kaart worden gebracht en worden verbeterd. Om daarmee een begin te maken heeft IT-organisatie van de klant samen met de security officer een aantal security architectuur baselines opgesteld waarin securityinstellingen beschreven staan die van toepassing zijn op de huidige en nieuwe cloud omgeving. Vanwege de compliance verplichtingen en het risico dat de aandeelhouders lopen is men verplicht een strikt compliance programma te definiëren een uit te voeren.

De security officer heeft daardoor veel meer inzicht nodig in de mogelijkheden die cloud app security biedt wil hij aan zijn compliance verplichtingen voldoen.  Zo dient er inzicht te zijn in het aantal cloud applicaties dat gebruikt wordt en welke bedrijfsdata hier in ondergebracht wordt door de eindgebruikers. Dat is de reden dat er om een analyse is gevraagd, met als doel uiteindelijk de juiste keuzes te maken op welke wijze Microsoft Cloud App security gebruikt kan worden ten behoeve van cloud security en privacy compliance.


In deze opdracht vragen we je om na te denken en te onderzoeken op welke wijze Microsoft Cloud App Security gebruikt kunnen worden om IT-beveiligingsprocessen te kunnen ondersteunen, met als focusgebieden beschermen van bedrijfsdata en het detecteren van cyberdreigingen.


Breng op basis van je onderzoek een advies uit en beschrijf een referentie architectuur met stappenplan voor implementatie.Wij willen jou omdat:

·           je op zoek bent naar een gave 

·           afstudeerorganisatie;

·           je reeds enige ervaring hebt met de technologieën van de afstudeeropdracht;

·        ·          je een IT-gerelateerde (master)opleiding volgt

Wat bieden wij?  

·                  Een toffe opdracht met de nieuwste technologieën;  

·                 een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider;  

·                 een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen;  

·                 een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-);  

·                 een laptop;  

·                 een Microsoft Certificaat cadeau;  

·                 flexibiliteit – is het voor jou handig om een of twee dag(en) in de week thuis te werken dan kan dat. Ook je werktijden mag je zelf indelen;  

·                 bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op jouw vakgebied;  

·                 een fantastische sfeer met veel leuke activiteit zoals movienights, clubmeetings, Avalan en gezellige borrels.  


Word jij enthousiast van deze vacature en ben je geïnteresseerd in een stage bij Avanade? Solliciteer dan via de website.  

  
  

Wil je meer informatie over de opdrachten en/of over stagelopen bij Avanade? Neem contact op met onze recruiter Sanne Sap door te bellen naar 06 12 10 36 59.Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.