Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Infrastructure

Functieomschrijving

Ben jij student Infrastructure en wil je aan de slag gaan met een relevante en actuele opdracht? Bij Avanade hebben we een opdracht die cutting ‘edge’ is en je uitdaagt om met de nieuwste Microsofttechnieken aan de slag te gaan en tot een oplossing te maken! Haalt deze opdracht jou over de ‘edge’? Lees snel verder!

Een klant van Avanade, die wereldwijd opereert als leverancier van geo-intelligence en asset integrity oplossingen voor grootschalige constructies, infrastructuur en natuurlijke hulpbronnen, levert zijn diensten zowel vanaf afgelegen gebieden op het land, maar ook vanaf grote schepen die regelmatig meerdere weken op zee zijn. De schepen brengen bijvoorbeeld de bodem van de zee in kaart met betrekking tot topografie, samenstelling van de bodem en milieuomstandigheden met behulp van vele sensoren en radarsystemen. Deze gegevens worden vervolgens geordend, verwerkt en gevisualiseerd en gepresenteerd aan één of meerdere engineers van de klant van de klant die meereizen op de het schip. En daar zit de uitdaging voor de klant: meereizende engineers van de klanten van onze klant maakt het proces kostbaar en niet efficiënt. 


De engineers zijn niet fulltime bezig met het valideren van de gepresenteerde visualisaties en zitten een groot deel van de tijd simpelweg te wachten. De grote hoeveelheden data (400GB per uur) maken het voor de klant echter onmogelijk om deze data naar de Cloud te sturen en daar te analyseren, omdat de schepen verbonden zijn met het internet via een satellietverbinding. Satellietverbindingen zijn enorm kostbaar, hebben weinig bandbreedte (gemiddeld 2 mbit) en niet stabiel. In deze opdracht vragen we om te onderzoeken op welke manier de data op het schip (de Edge) kan worden verwerkt en een subset van de data op de meest efficiënte manier naar een Cloud platform kan worden gestuurd en gepresenteerd, waardoor meereizende engineers niet meer nodig zijn en de klant van de klant de medewerkers beter kan inzetten.

Dit zijn wij 

Avanade is een bedrijf waar je jezelf zult herkennen in de 400 collega’s die er rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. Met een enorme passie voor het werk wat we doen, een gezellige sfeer en ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar je je gewaardeerd voelt en je onderdeel bent van een grote familie. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep en community binnen de Avanade familie. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, onze maandelijkse focusgroepen en elke drie maanden clubmeetings.

 

Wij willen jou omdat…. 

·        Je een vierdejaars student HBO-ICT, Infrastructure, Security bent (of een andere gerelateerde opleiding);

·        Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels;

·        Je kennis van of interesse hebt in Edge Computing, Cloud, Architectuur en Networking (geen vereiste).

 

Avanade biedt jou…. 

·        Een leuke en leerzame omgeving in Utrecht. 

·        De flexibiliteit om 1-2 dagen per week thuis te werken, en je werkuren zelf in te vullen.  

·        De mogelijkheid om samen te werken in een hecht team van Infrastructure professionals. Er zijn bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op hun vakgebied.  

·        Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiaires.  

·        Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning van een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider.  

·        Een stagevergoeding van €500,- voor 40 uur per week.  

·        Een laptop om mee te werken. 

·        Een fantastische sfeer met veel leuke activiteiten zoals movie nights, TaCo avonden, clubmeetings, lan-parties en gezellige borrels. 

 

Solliciteren 

Ben je al enthousiast geworden en wil je graag met ons kennismaken? Solliciteer dan direct door je CV en motivatiebrief in te sturen via onze website. Let op: solliciteren kan alleen via de website, sollicitaties via de mail kunnen niet in behandeling worden genomen. 

 

Contact 

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze Campus Recruiter, Sanne Sap via 06 12 10 36 59.

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebook pagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @AvanadeNederland. 

Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.