Land:

Nederland

Steden:

Amsterdam, Utrecht

Vakgebied:

Analytics

Functieomschrijving

Wil jij door jouw onderzoek op het gebied van Power BI optimalisatie een impact maken binnen Avanade, dan is dit de opdracht die je zoekt! Grote kans dat we door jouw inzichten en resultaten onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. 


Power BI is de interactieve business intelligence tool van Microsoft voor het analyseren en visualiseren van data. Power BI is ontstaan uit de inzet van Microsoft om business intelligence intuïtiever en meer toegankelijk voor de eindgebruiker te maken. De ontwikkeling van rapportages heeft een laagdrempelig karakter gekregen en stelt de gebruiker/ontwikkelaar in staat om prachtige rapporten en/of dashboards te ontwikkelen. Power BI heeft een hoge adoptie wereldwijd en als Microsoft-partner wordt Avanade veelvuldig ingeschakeld bij de ontwikkeling van rapportage oplossingen. 
 
Als ontwikkelaar wordt altijd nagestreefd om een rapportage en/of dashboard optimaal te laten presteren om zo een optimale gebruikservaring na te streven. Tijdens de ontwikkeling van rapportages en/of dashboards kunnen uiteenlopende prestatie problemen en uitdagingen ontstaan welke steeds beter analyseerbaar zijn middels een stijgend aanbod aan tooling. 

In deze opdracht doe je onderzoek naar de toepassingen van optimalisatie tooling voor Microsoft Power BI en de inzetbaarheid hiervan in projecten van Avanade bij haar klant. Je brengt de optimalisatie tooling in kaart en analyseert de toepassingsgebieden, technologie en effectiviteit hiervan in de praktijk. Je zult dus ook daadwerkelijk met Power BI en de tooling aan de slag gaan. Deze resultaten en ervaringen neem je mee in de creatie van een framework/ categorisatie ter indicatie van de optimalisatie problemen. Middels het framework dient inzichtelijk te worden waar het optimalisatie probleem zich voordoet en hoe dit op te lossen is. Daarnaast denk je een werkwijze en stappenplan hoe dergelijke tooling gebruikt kan worden bij de ontwikkeling van rapportages en/of dashboards in de praktijk. 
 
Wil jij door jouw onderzoek een impact maken binnen Avanade, dan is dit de opdracht die je zoekt! Grote kans dat we door jouw inzichten en resultaten onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. 


Dit zijn wij  


Avanade is een bedrijf waar je jezelf zult herkennen in de 400 collega’s die er rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. Met een enorme passie voor het werk wat we doen, een gezellige sfeer en ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar je je gewaardeerd voelt en je onderdeel bent van een grote familie. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep en community binnen de Avanade familie. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, onze maandelijkse focusgroepen en elke drie maanden clubmeetings. 

 

Wij willen jou omdat…. 

 • Je een HBO- of WO-student bent op zoek naar een leerzame afstudeerstage op het gebied van IT;  
 • Je interesse hebt in data science & analytics;  
 • Je interesse hebt in en wellicht al enige ervaring met Microsoft Power BI, PowerShell, SQL en/of Python; 
 • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels; 
 • Begrippen zoals het verzamelen, omvormen, analyseren en presenteren van informatie je op het lijf geschreven zijn! 

 

Avanade biedt jou… 

 • Een stage die voldoet aan alle maatregelen rondom COVID-19. Zolang het nodig is zal de stage geheel virtueel plaatsvinden en we zorgen dat jij goed betrokken bij de organisatie bent, dat jij goede begeleiding krijgt, en jouw onderzoek wordt gefaciliteerd.   
 • De mogelijkheid om samen te werken in een team van Analytics professionals. Er zijn bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op hun vakgebied. 
 • Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiairs. 
 • Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning van een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider. 
 • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) voor 40 uur per week. 
 • Een laptop om mee te werken. 
 • Een fantastische sfeer met veel leuke activiteiten zoals movie nights, clubmeetings, lan-parties en gezellige borrels. 


Contact opnemen? 


Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze Campus Recruiter Caithlyn Tschi, via +316 82879519. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebookpagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @avanadenederland.  

Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.