Land:

Nederland

Steden:

Utrecht

Vakgebied:

Analytics

Functieomschrijving

Lijkt het jou leuk om te onderzoeken hoe de overdracht binnen grote bedrijven het beste geschreven, gepresenteerd en geïmplementeerd kan worden? Reageer dan snel op deze opdracht! Grote kans dat jouw inzichten ons helpen de processen binnen Avanade te verbeteren en daarmee onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Opdrachtomschrijving 

  

Bedrijven vervangen steeds vaker hun Excel cultuur voor een beter en krachtiger alternatief, namelijk Power BI. Power BI van Microsoft is leider op het gebied van BI tools en het stelt de gebruiker/ontwikkelaar in staat om prachtige dynamische rapporten te bouwen. Door de grote adoptie haalt Avanade op dit gebied veel opdrachten binnen en heeft het in de afgelopen tijd meerdere mooie Power BI projecten mogen afronden. Wij weten als geen ander dat een Power BI project niet geslaagd is als er enkel een mooi eindproduct op tafel ligt. De echte waarde van het project ligt namelijk in de adoptie en de overdracht van de rapportages binnen het bedrijf. Een prachtig functioneel rapport zonder dat iemand weet hoe hij werkt of bijgewerkt moet worden voegt op de langere termijn weinig toe. Echter zijn er voor de overdracht naar collega’s of verantwoordelijken bij de klant geen concrete best-practices en richtlijnen beschikbaar waardoor het proces als niet transparant en inefficiënt kan worden ervaren. In deze opdracht onderzoek je technische en procesmatige oplossingen voor een verbeterde werkwijze rondom de overdracht van Power BI oplossingen. Enerzijds heeft deze opdracht een technisch component door een oplossing te bedenken om automatisch Power BI datamodellen te beschrijven en te documenteren. Denk hierbij aan benodigde informatie zoals welke aggregaties, calculaties en measures binnen datamodellen en dashboards zijn gebruikt. Anderzijds een bedrijfskundig component door een advies te schrijven met best-practices rondom de overdracht binnen de Power BI implementatieprojecten. 

 

Dit zijn wij   

 

Avanade is een bedrijf waar je jezelf zult herkennen in de 400 collega’s die er rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. Met een enorme passie voor het werk wat we doen, een gezellige sfeer en ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar je je gewaardeerd voelt en je onderdeel bent van een grote familie. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep en community binnen de Avanade familie. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, onze maandelijkse focusgroepen en elke drie maanden clubmeetings.  

  

Wij willen jou omdat….  


 • Je een WO student bent en een IT-gerelateerde master opleiding volgt; 
 • Je opzoek bent naar een leerzame en gave afstudeerstage op het gebied van Microsoft Power BI; 
 • Je interesse hebt in en wellicht al enige ervaring hebt met Microsoft Power BI of Microsoft Azure;
 • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels. 

 

 

Avanade biedt jou….  


 • Een stage die voldoet aan alle maatregelen rondom Covid-19. Zolang het nodig is zal de stage geheel virtueel plaatsvinden en we zorgen dat jij goed betrokken bij de organisatie bent, dat jij goede begeleiding krijgt en jouw onderzoek wordt gefaciliteerd.    
 • De mogelijkheid om samen te werken in een team van Analytics professionals. Er zijn bijna 400 enthousiaste collega’s die expert zijn op hun vakgebied.  
 • Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiaires.  
 • Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning van een (technisch) inhoudelijk begeleider en een procesbegeleider.   
 • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) voor 40 uur per week.  
 • Een laptop om mee te werken.  
 • Een fantastische sfeer met veel leuke activiteiten zoals movie nights, clubmeetings, lan-parties en gezellige borrels.  

  

Solliciteren  

 

Ben je al enthousiast geworden en wil je graag met ons kennismaken? Solliciteer dan direct door je CV en motivatiebrief in te sturen via onze website. Let op: solliciteren kan alleen via de website, sollicitaties via de mail kunnen niet in behandeling worden genomen.  

  

Contact

  

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze Campus Recruiter, Eline Rubertus via 06 22 42 66 63. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebook pagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @AvanadeNederland. 


Nu solliciteren

Deze vacature delen:

Delen Facebook Twitter Email

Over Avanade

Avanade is een toonaangevende aanbieder van innovatieve digitale diensten, zakelijke en op gebruikservaring gebaseerde oplossingen voor onze klanten. Onze mensen en het Microsoft-ecosysteem spelen hierbij een sleutelrol. Onze professionals combineren technologie, organisatie en branche kennis om oplossingen te ontwikkelen die onze klanten en hun klanten helpen goede resultaten te boeken. Avanade heeft 29.000 medewerkers in 23 landen die digitaal samenwerken aan innovatieve ideeën. In onze cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor diversiteit en de community's waarin wij actief zijn. Wij zoeken getalenteerde mensen die een unieke bijdrage kunnen leveren en de diversiteit binnen en buiten het bedrijf kunnen stimuleren. Iedereen is welkom. Avanade, waarin Accenture een meerderheidsbelang heeft, werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation. Lees meer op www.avanade.com.