Country:

Netherlands

Cities:

Utrecht

Area of expertise:

Analytics

Job Description

Als business intelligence consultant help je onze klanten optimaal gebruik te laten maken van de ongekende mogelijkheden van business intelligence en data analytics. Binnen ons analytics team bouwen wij complete BI-oplossingen, die onze klanten helpen optimaal inzicht te krijgen. Denk hierbij aan de implementatie van dashboards en rapportages of de implementatie van advanced analytics met Azure Machine Learning, Data Lake, Data Factory, Power BI, maar ook de meer traditionele business intelligence/ data analytics projecten met SQL en SSIS, ETL. Daarnaast ontwerpen en bouwen wij ook complete datawarehouses voor onze klanten. 


Je verzamelt de requirements, maakt vervolgens samen met je team een design van de oplossing en brengt advies uit over het gebruik van de “Microsoft BI-stack”. Vervolgens zorg jij samen met je collega’s, zowel onshore als offshore, dat de oplossing wordt opgeleverd, getest en geïmplementeerd. Na de implementatie lever je nazorg indien gewenst. Daarbij organiseer en verzorg je bijvoorbeeld workshops voor gebruikers.


Wij bouwen oplossingen voor de grootste bedrijven van Nederland in diverse branches, wat garant staat voor uitdagend en afwisselend werk. Op een typisch project werk je samen in een team wat meestal bestaat uit een scrummaster, architect en andere business intelligence consultants.


Robin over business intelligence consultant bij Avanade

“Naast de mogelijkheid om aan mooie projecten met de nieuwste technologieën te werken, onderscheid Avanade zich vooral door de informele cultuur en een sterk wij gevoel. Iedereen is bereid om elkaar te helpen, is aanspreekbaar en er worden regelmatig avonden of dagen georganiseerd gericht op training, kennisdeling of teambonding. Door een goede afwisseling van hard werken aan een leuk en uitdagend project en een gezellig uitje met collega’s is Avanade niet voor niets een Top Employer.” 


Jij maakt het verschil omdat:

 • Je interesse hebt in nieuwe ontwikkeling op gebied van machine learning, Power BI  en datascience.
 • Je kennis hebt van (relationele) databases, datamodellering, reporting, datawarehouses, metadata en ETL.
 • Je minimaal 2 jaar relevante werkervaring hebt.
 • Je een afgeronde HBO/WO-opleiding hebt, richting kunstmatige intelligentie, (bedrijfskundige) informatica of aanverwante studie.
 • Je misschien ook kan programmeren in .NET, kennis van datakwaliteit, BI-architectuur, OLAP en datamining, maar dat is geen must. 

Wij zijn trots op:

 • onze mensen, die dagelijks het verschil maken bij Avanade door hun collegialiteit en die zorgen voor de prettige werksfeer. 
 • onze kennis, die wij op allerlei manieren delen met elkaar. Zo zijn onze focusgroep avonden een succes, waarbij we genieten van elkaars kennis en een puntje pizza (of twee)! 
 • de passie waarmee onze mensen dagelijks het verschil maken met de nieuwste Microsoft-technologie voor onze klanten uit de Enterprise markt.
 • de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden, waar je samen met je career advisor aan werkt en waarvoor je gebruik maakt van de vele trainingsmogelijkheden die we bieden;
 • ons kantoor, dat goed bereikbaar is, vol zit met relaxte zithoekjes en waar we gratis kunnen sporten in de bedrijfsfitness;
 • de mogelijkheid die we bieden om je binnen werktijd maatschappelijk betrokken te zijn en je in te zetten voor een goed doel;
 • onze arbeidsvoorwaarden, niet geheel onbelangrijk om te noemen natuurlijk :-): leaseauto, bonusregeling, telefoon en laptop, goede pensioenregeling, mogelijkheid om parttime te werken (min 32 uur) en nog vele andere extra’s.

Voel jij de match?

Herken jij jezelf in deze vacature en wil je kennismaken met ons? Solliciteer dan direct door je CV in te sturen via onze website. Solliciteren via e-mail is niet mogelijk. Zien wij ook de match, dan bellen we je snel voor een kennismaking en heb je 2 sollicitatiegesprekken. Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel dan met onze recruiters Anneke de Boer of Rianne Coenen via 030-303 5432.


Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl, lees de verhalen van onze medewerkes op Be Orange! en kijk voor een sfeerimpressie op onze Instagram of op onze Facebookpagina.


Apply now

Share this job:

Share Facebook Twitter Email

About Avanade

Avanade leads in providing innovative digital services, business solutions and design-led experiences for its clients, delivered through the power of people and the Microsoft ecosystem. Our professionals combine technology, business and industry expertise to build and deploy solutions to realize results for clients and their customers. Avanade has 29,000 digitally connected people across 23 countries, bringing clients the best thinking through a collaborative culture that honors diversity and reflects the communities in which we operate. We welcome all, and seek talented individuals who can bring their whole self to work, build inclusive teams and encourage diversity inside and outside the organization. Majority owned by Accenture, Avanade was founded in 2000 by Accenture LLP and Microsoft Corporation. Learn more at www.avanade.com.