Country:

Netherlands

Cities:

Amsterdam

Area of expertise:

Security

Job Description

Wil jij aan de slag met een te gekke security opdracht met de nieuwste Microsoft technologieën? Bij deze opdracht kan je echt aan de slag gaan met techniek en echt het verschil maken voor onze klanten door te helpen met het vereenvoudigen van inloggen, terwijl dit wel secuur (of zelfs secuurder) wordt. 


Traditionele databeveiliging was gestandaardiseerd op het beveiligen van het data center en het openen van firewall poorten om verkeer toe te staan en het bijhouden van Access Control Lists. Deze methode zorgde voor een relatief langzame, maar zeer gecontroleerde adoptie van nieuwe diensten die beschikbaar werden gemaakt. Hier bovenop werd lifecycle management toegepast om ervoor te waken dat de gegeven rechten valide zijn en ook tijdig werden ingetrokken.


Met de move-to-the-cloud, met name de ingebruikname van Microsoft Office 365 verplaatsen derlijke toeganscontrole-momenten naar de eindgebruiker. De eindgebruiker kan vaak zelf een nieuw Team aanmaken en de toegang heirtoe open stellen en/of onderhouden. Steeds vaker leidt dit tot data leakage, waarbij confidentiele data geplaatst is op een ‘openbare’ locatie. Microsoft Office 365 wordt gepositioneerd om samenwerking binnen en buiten de organisatie mogelijk te maken en kent vaak een korte time-to-marked, zeker in vergelijking met de traditionele data centers.


Enterprises zoeken naar een balans om dergelijke samenwerking mogelijk te maken op en gecontroleerde en veilige manier. Avanade zoekt een afstudeerde die in kaart gaat brengen welke maatregelen hiervoor beschikbaar zijn. Data protectie is vaak een opeenstapeling van verschillende maatregelen die een bedrijf kan nemen. Zo ga je onderzoeken of je data beveiliging kunt toepassen op het bestand zelf, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat bepaalde data niet geprint of ge-emailed kan worden.


De titel verklapt het al een beetje, maar wij zijn natuurlijk benieuwd tot welke conclusies jij komt en hoe deze tezamen een Roadmap kunnen vormen voor de implementatie van Secure Collaboration. 


Ben jij die student die graag onderzoek doet naar dit soort technieken? Reageer dan op deze stageopdracht! 


Dit zijn wij  


Avanade is een bedrijf waar je jezelf zult herkennen in de 400 collega’s die er rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. Met een enorme passie voor het werk wat we doen, een gezellige sfeer en ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar je je gewaardeerd voelt en je onderdeel bent van een grote familie. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep en community binnen de Avanade familie. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, onze maandelijkse focusgroepen en elke drie maanden clubmeetings. 

 

Wij willen jou omdat…. 

 • Je een HBO- of WO-student bent op zoek naar een leerzame afstudeerstage op het gebied van security; 
 • Je interesse hebt in en wellicht al enige ervaring hebt met information/data protection & affiniteit met Office 365 (ook als gebruiker) is een pre; 
 • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels; 
 • Begrippen zoals leergierigheid, gedrevenheid en enthousiasme je op het lijf geschreven zijn en je een proactieve houding hebt


Avanade biedt jou…. 

 • Startdatum 1 maart of 1 april (evt. een andere startdatum in overleg);
 • Een stage die voldoet aan alle maatregelen rondom COVID-19. Zolang het nodig is zal de stage geheel virtueel plaatsvinden en we zorgen dat jij goed betrokken bij de organisatie bent, dat jij goede begeleiding krijgt, en jouw onderzoek wordt gefaciliteerd; 
 • De mogelijkheid om samen te werken in een team van Security professionals. Er zijn bijna 450 enthousiaste collega’s die expert zijn op hun vakgebied!
 • Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiaires;
 • Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning van een (technisch) inhoudelijk begeleider;
 • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) voor 40 uur per week;
 • Een laptop om mee te werken;
 • Een fantastische sfeer met veel leuke activiteiten zoals movie nights, clubmeetings, lan-parties en gezellige borrels. 

Contact opnemen? 

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze Campus Recruiter, Caithlyn Tschi via +316-82851995. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebookpagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @avanadenederland. 


Apply now

Share this job:

Share Facebook Twitter Email

About Avanade

Avanade is the leading provider of innovative digital and cloud services, business solutions and design-led experiences on the Microsoft ecosystem. Our professionals bring bold, fresh thinking combined with technology, business and industry expertise to help make a genuine human impact on our clients, their customers and their employees. We are the power behind the Accenture Microsoft Business Group, helping companies to engage customers, empower employees, optimize operations and transform products, leveraging the Microsoft platform. Avanade has 50,000 professionals in 26 countries, bringing clients our best thinking through a collaborative culture that honors diversity and reflects the communities in which we operate. Majority owned by Accenture, Avanade was founded in 2000 by Accenture LLP and Microsoft Corporation. Learn more at www.avanade.com.