Country:

Netherlands

Cities:

Utrecht

Area of expertise:

Infrastructure / Unified Communications

Job Description

Living on the edge! Opzoek naar een afstudeerstage en ben jij student in de richting van (bv.) SNE; I&SM; ID&S; N&SE ontdek dan de afstudeeropdrachten bij Avanade’s Infrastructure team! Met bijna 70 collega’s is ons team de omgeving om jouw afstudeerstage een succes te maken. We hebben jaarlijks veel verschillende afstudeeronderwerpen beschikbaar waar de onderstaande er één van is.


Opdrachtomschrijving

In de wereld van vandaag zijn IT-organisaties contant op zoek naar innovatieve oplossingen om de bedrijfsdoelstellingen bereiken. Cloud Computing is al jaren een begrip en heeft bedrijven in staat gesteld om innovatieve oplossing te bouwen op de krachtige centrale infrastructuur en de diensten die vanuit de cloud worden geleverd. 


Er zijn echter systemen die zich aan de ‘rand van het netwerk’ bevinden; de netwerkedge. Edge Computing verwijst naar het werk dat op deze systemen wordt uitgevoerd. Specifiek gaat het dan tegenwoordig meestal over IoT-apparaten die sensorinformatie niet per se naar de cloud versturen, maar de telemetrie op het apparaat zelf verwerken. Dat klinkt als een klein verschil, maar het heeft enorme netwerkgevolgen. En dat is belangrijk, want deze apparaten hebben niet altijd een snelle stabiele netwerkverbinding beschikbaar. 


Dit geldt ook voor een klant van Avanade, die wereldwijd opereert als leverancier van geo-intelligence en asset integrity oplossingen voor grootschalige constructies, infrastructuur en natuurlijke hulpbronnen. De klant levert zijn diensten zowel vanaf afgelegen gebieden op het land, maar ook vanaf grote schepen die regelmatig meerdere weken op zee zijn. De schepen brengen bijvoorbeeld de bodem van de zee in kaart met betrekking tot topografie, samenstelling van de bodem en milieuomstandigheden met behulp van vele sensoren en radarsystemen. Deze gegevens worden vervolgens geordend, verwerkt en gevisualiseerd en gepresenteerd aan één of meerdere engineers van de klant van de klant die mee reizen op de het schip. 


En daar zit de uitdaging voor de klant: meereizende engineers van de klanten van onze klant maakt het proces kostbaar en niet efficiënt. De engineers zijn niet fulltime bezig met het valideren van de gepresenteerde visualisaties en zitten een groot deel van de tijd simpelweg te wachten. De grote hoeveelheden data (400GB per uur) maken het voor de klant echter onmogelijk om deze data naar de cloud te sturen en daar te analyseren, omdat de schepen verbonden zijn met het internet via een satellietverbinding. Satellietverbindingen zijn enorm kostbaar, hebben weinig bandbreedte (gemiddeld 2 mbit) en niet stabiel.


In deze opdracht vragen we om te onderzoeken op welke manier de data op het schip (de Edge) kan worden verwerkt en een subset van de data op de meest efficiënte manier naar een Cloud platform kan worden gestuurd en gepresenteerd waardoor meereizende engineers niet meer nodig zijn en de klant van de klant de medewerkers beter kan inzetten.


Wij zijn trots op:


Voel jij de match?

Herken jij jezelf in deze vacature en wil je kennismaken met ons? Solliciteer dan direct door je CV in te sturen via onze website. Solliciteren via e-mail is niet mogelijk. Zien wij ook de match, dan bellen we je snel voor een kennismaking. Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel dan met onze recruiter Emma van den Berg via 030-303 5432.

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebook pagina www.facebook.com/AvanadeNederland.Apply now

Share this job:

Share Facebook Twitter Email

About Avanade

Avanade leads in providing innovative digital services, business solutions and design-led experiences for its clients, delivered through the power of people and the Microsoft ecosystem. Our professionals combine technology, business and industry expertise to build and deploy solutions to realize results for clients and their customers. Avanade has 29,000 digitally connected people across 23 countries, bringing clients the best thinking through a collaborative culture that honors diversity and reflects the communities in which we operate. We welcome all, and seek talented individuals who can bring their whole self to work, build inclusive teams and encourage diversity inside and outside the organization. Majority owned by Accenture, Avanade was founded in 2000 by Accenture LLP and Microsoft Corporation. Learn more at www.avanade.com.