Country:

Netherlands

Cities:

Amsterdam

Area of expertise:

Security

Job Description

Wil jij aan de slag met een te gekke security opdracht met de nieuwste Microsoft technologieën? Bij deze opdracht kan je echt aan de slag gaan met techniek en echt het verschil maken voor onze klanten door te helpen met het vereenvoudigen van inloggen, terwijl dit wel secuur (of zelfs secuurder) wordt.


Afstudeeropdracht
Traditionele databeveiliging was gestandaardiseerd op het beveiligen van het data center en het openen van firewall poorten om verkeer toe te staan en het bijhouden van Access Control Lists. Deze methode zorgde voor een relatief langzame, maar zeer gecontroleerde adoptie van nieuwe diensten die beschikbaar werden gemaakt. Hier bovenop werd lifecycle management toegepast om ervoor te waken dat de gegeven rechten valide zijn en ook tijdig werden ingetrokken.

Met de move-to-the-cloud, met name de ingebruikname van Microsoft Office 365 verplaatsen dergelijke toegangscontrole-momenten naar de eindgebruiker. De eindgebruiker kan vaak zelf een nieuw Team aanmaken en de toegang hiertoe open stellen en/of onderhouden. Steeds vaker leidt dit tot data leakage, waarbij confidentiële data geplaatst is op een 'openbare' locatie. Microsoft Office 365 wordt gepositioneerd om samenwerking binnen en buiten de organisatie mogelijk te maken en kent vaak een korte time-to-marked, zeker in vergelijking met de traditionele data centers.

Enterprises zoeken naar een balans om een dergelijke samenwerking mogelijk te maken op een gecontroleerde en veilige manier. Avanade zoekt een afstudeerde die in kaart gaat brengen welke maatregelen hiervoor beschikbaar zijn. Data protectie is vaak een opeenstapeling van verschillende maatregelen die een bedrijf kan nemen. Zo ga je onderzoeken of je data beveiliging kunt toepassen op het bestand zelf, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat bepaalde data niet geprint of ge-emailed kan worden. De titel verklapt het al een beetje, maar wij zijn natuurlijk benieuwd tot welke conclusies jij komt en hoe deze tezamen een Roadmap kunnen vormen voor de implementatie van Secure Collaboration.


Dit zijn wij

Onze visie? ‘To advance the world through the power of people and Microsoft’. Elke dag zetten onze mensen zich in om met de nieuwste Microsoft-technologie onze klanten te helpen transformeren. Door de combinatie van een brede expertise van onze talentvolle mensen en een enorme passie voor Microsoft kunnen we onze klanten wereldwijd vooruit helpen op technologisch vlak en creëren we geweldige ervaringen & oplossingen.

Avanade is een internationaal IT-consultancybedrijf, waarbij mens en IT de krachten bundelen. Je zult jezelf herkennen in de 450 collega’s die rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. We hebben veel passie voor en plezier in voor het werk dat we verrichten en hechten waarde aan een gezellige sfeer op de werkvloer. Met ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar veel ruimte is voor ontwikkeling en je onderdeel bent van een grote club professionals. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep & community binnen Avanade. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, koffiemomenten met consultants en werkborrels! Daarnaast bieden we een aantal soft skilltrainingen speciaal voor de groep interns en mogelijkheid tot het behalen van een Microsoft certificaat!


Wij willen jou omdat….

 • Je een 4e jaars HBO-student bent of een WO-masterstudent bent op zoek naar een leerzame en uitdagende afstudeerstage per 1 september 2022 op het gebied van IT-consultancy;
 • Je interesse hebt in en wellicht al enige ervaring hebt met information/data protection & affiniteit met Office 365 (ook als gebruiker) is een pre;
 • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels;
 • Je gemotiveerd bent om een goed afstudeeronderzoek op te zetten, je proactief en zelfstandig te werk gaat en je graag nieuwe mensen ontmoet!


Avanade biedt jou…

 • Een mooi en uitgebreid stageprogramma. Aan het eind van je stage ben je een aantal (soft) skills rijker, heb je een goed beeld van Avanade en heb je waardevolle connecties opgebouwd;
 • Een stage die voldoet aan alle maatregelen rondom COVID-19. Zolang het nodig is zal de stage geheel virtueel plaatsvinden en zorgen we dat jij goed betrokken bij de organisatie bent;
 • De mogelijkheid om samen te werken in een team van professionals;
 • Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiairs. Maandelijks wordt er door de Avanade NL Intern Committee een leuke activiteit georganiseerd!
 • Goede ondersteuning van een (technisch) stagebegeleider. Jouw stagebegeleider zal je zowel inhoudelijk als procesmatig ondersteunen;
 • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) op basis van 40 uur stage per week;
 • Een laptop om mee te werken;
 • Mogelijkheid tot het behalen van een Microsoft certificaat tijdens je stage;
 • Een fantastische sfeer, een prachtig kantoor & veel mogelijkheid tot netwerken.
Apply now

Share this job:

Share Facebook Twitter Email

About Avanade

Avanade is the leading provider of innovative digital, cloud and advisory services, industry solutions and design-led experiences across the Microsoft ecosystem. Every day, our 56,000 professionals in 26 countries make a genuine human impact for our clients, their employees and their customers. 


We have been recognized as Microsoft’s Global SI Partner of the Year more than any other company. With the most Microsoft certifications (60,000+) and 18 (out of 18) Gold-level Microsoft competencies, we are uniquely positioned to help businesses grow and solve their toughest challenges.


We are a people first company, committed to providing an inclusive workplace where employees feel comfortable being their authentic selves. As a responsible business, we are building a sustainable world and helping young people from underrepresented communities fulfil their potential. 


Majority owned by Accenture, Avanade was founded in 2000 by Accenture LLP and Microsoft Corporation. Learn more at www.avanade.com