Country:

Netherlands

Cities:

Amsterdam

Area of expertise:

Infrastructure

Job Description

In het nieuwe normaal verwachten wij dat thuis werken nog een grote rol blijft spelen. Wij zoeken een afstudeerder die ons kan helpen om te zorgen dat medewerkers overal met elkaar én klanten kan communiceren in alle denkbare vormen. Denk aan: callcenter functies, telefonie, maar ook chat, (video)-vergaderingen en nog veel meer.  Afstudeeropdracht
Bij Avanade helpen we bedrijven om altijd en overal bereikbaar te kunnen zijn als men dat wil. In deze opdracht doe je voor ons een onderzoek naar de functies en ecosystemen rondom Microsoft Teams en de bijbehorende Software en Hardware. Tijdens de COVID-19 lockdown periode zijn veel bedrijven snel begonnen met een communicatie platform om het bedrijf te laten doorwerken. Nu dat men gezien heeft dat het best goed kan werken, is het tijd om dit snel-opgerichte platform om te toveren in een goed werkende oplossing voor iedereen op elke locatie. 

Tijdens deze opdracht vragen we je om onderzoek te doen naar hoe de infrastructuur rondom een intelligent communicatiesysteem eruit kan zien en hoe de markt zich rondom Intelligente Communicatie ontwikkelt. Je krijgt daarbij de kans om een deel van je oplossing in een virtueel lab te bouwen en te testen.  Daarbij vinden we het belangrijk dat je oplossing rekening houdt met mensen van alle achtergronden, ieder type device en op iedere locatie in de wereld. Op basis van hetgeen je geleerd hebt breng je aan ons een advies uit, deel je je onderzoek, maak je een referentie-architectuur en beschrijf je de stappen die genomen moeten worden om tot het beste resultaat te komen. 


Dit zijn wij

Onze visie? ‘To advance the world through the power of people and Microsoft’. Elke dag zetten onze mensen zich in om met de nieuwste Microsoft-technologie onze klanten te helpen transformeren. Door de combinatie van een brede expertise van onze talentvolle mensen en een enorme passie voor Microsoft kunnen we onze klanten wereldwijd vooruit helpen op technologisch vlak en creëren we geweldige ervaringen & oplossingen.

Avanade is een internationaal IT-consultancybedrijf, waarbij mens en IT de krachten bundelen. Je zult jezelf herkennen in de 450 collega’s die rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. We hebben veel passie voor en plezier in voor het werk dat we verrichten en hechten waarde aan een gezellige sfeer op de werkvloer. Met ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar veel ruimte is voor ontwikkeling en je onderdeel bent van een grote club professionals. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep & community binnen Avanade. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, koffiemomenten met consultants en werkborrels! Daarnaast bieden we een aantal soft skilltrainingen speciaal voor de groep interns en mogelijkheid tot het behalen van een Microsoft certificaat!


Wij willen jou omdat….

 • Je een 4e jaars HBO-student bent of een WO-masterstudent bent op zoek naar een leerzame en uitdagende afstudeerstage per 1 september 2022 op het gebied van IT-consultancy;
 • Je interesse hebt in Infrastructure en Intelligent Communications;
 • Je hebt wellicht al enige ervaring met Teams, Telephony, Video Calling, Microsoft 365, PBX;
 • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels;
 • Je gemotiveerd bent om een goed afstudeeronderzoek op te zetten, je proactief en zelfstandig te werk gaat en je graag nieuwe mensen ontmoet!


Avanade biedt jou…

 • Een mooi en uitgebreid stageprogramma. Aan het eind van je stage ben je een aantal (soft) skills rijker, heb je een goed beeld van Avanade en heb je waardevolle connecties opgebouwd;
 • Een stage die voldoet aan alle maatregelen rondom COVID-19. Zolang het nodig is zal de stage geheel virtueel plaatsvinden en zorgen we dat jij goed betrokken bij de organisatie bent;
 • De mogelijkheid om samen te werken in een team van professionals;
 • Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiairs. Maandelijks wordt er door de Avanade NL Intern Committee een leuke activiteit georganiseerd!
 • Goede ondersteuning van een (technisch) stagebegeleider. Jouw stagebegeleider zal je zowel inhoudelijk als procesmatig ondersteunen;
 • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) op basis van 40 uur stage per week;
 • Een laptop om mee te werken;
 • Mogelijkheid tot het behalen van een Microsoft certificaat tijdens je stage;
 • Een fantastische sfeer, een prachtig kantoor & veel mogelijkheid tot netwerken;

Apply now

Share this job:

Share Facebook Twitter Email

About Avanade

Avanade is the leading provider of innovative digital, cloud and advisory services, industry solutions and design-led experiences across the Microsoft ecosystem. Every day, our 56,000 professionals in 26 countries make a genuine human impact for our clients, their employees and their customers. 


We have been recognized as Microsoft’s Global SI Partner of the Year more than any other company. With the most Microsoft certifications (60,000+) and 18 (out of 18) Gold-level Microsoft competencies, we are uniquely positioned to help businesses grow and solve their toughest challenges.


We are a people first company, committed to providing an inclusive workplace where employees feel comfortable being their authentic selves. As a responsible business, we are building a sustainable world and helping young people from underrepresented communities fulfil their potential. 


Majority owned by Accenture, Avanade was founded in 2000 by Accenture LLP and Microsoft Corporation. Learn more at www.avanade.com