Country:

Netherlands

Cities:

Amsterdam

Area of expertise:

Analytics

Job Description

Wil je middels data integratie en data visualisatie werken om inzichten te geven die tot nu toe niet mogelijk zijn? Dat is die de opdracht voor jou waarbij je kunt aantonen welke uitdagingen en mogelijkheden data integratie en data visualisatie bieden.


Afstudeeropdracht

Robotics Process Automation (RPA) is een techniek die gebruikt wordt voor het automatiseren van bedrijfsprocessen, met behulp van 'software-robots'. Het is gericht op het automatiseren van de stappen die men normaal gesproken handmatig zou doorlopen via de interface. RPA werkt door het handmatige proces na te bootsen. 

De term 'robot' slaat op het idee dat de softwareprocessen uitvoert zoals een mens dat zou doen. Hierdoor kan gesproken worden van virtuele werknemers. De software-robots kunnen bijvoorbeeld op knoppen klikken, informatie in tekstvelden schrijven en bestanden openen, lezen en bewerken. Een robot heeft zijn eigen (virtuele) werkstation en kan ook maar één proces tegelijk uitvoeren. RPA wordt door Gartner/Forrester beschouwd als een groeiende markt, en ook Microsoft & Avanade groeien hierin mee. Microsoft heeft sinds de acquisitie van Softomotive zelf nu een volwassen oplossing.

Binnen Avanade is RPA een offering onder de noemer Intelligent Automation. Om optimaal van waarde te zijn en gebruikers te ontlasten moeten de bots zelf beslissingen kunnen nemen die verder gaan dan volledig van tevoren beschreven scenario’s. 


Zet een plan op om RPA nog intelligenter te maken en kijk naar:

 • Wat bestaat er nu in de markt?
 • Wat gaat er in de toekomst mogelijk zijn met Intelligent Automation (IA)?
 • Hoe kunnen we dat vermarkten?

Dit zijn wij

Onze visie? ‘To advance the world through the power of people and Microsoft’. Elke dag zetten onze mensen zich in om met de nieuwste Microsoft-technologie onze klanten te helpen transformeren. Door de combinatie van een brede expertise van onze talentvolle mensen en een enorme passie voor Microsoft kunnen we onze klanten wereldwijd vooruit helpen op technologisch vlak en creëren we geweldige ervaringen & oplossingen.

Avanade is een internationaal IT-consultancybedrijf, waarbij mens en IT de krachten bundelen. Je zult jezelf herkennen in de 450 collega’s die rondlopen, maar ook zeker in de 40 andere stagiaires die jaarlijks stagelopen bij Avanade. We hebben veel passie voor en plezier in voor het werk dat we verrichten en hechten waarde aan een gezellige sfeer op de werkvloer. Met ontzettend veel talent voor Microsoft-technologie, is Avanade een unieke club waar veel ruimte is voor ontwikkeling en je onderdeel bent van een grote club professionals. Gezamenlijk met de andere stagiaires vorm je een enthousiaste groep & community binnen Avanade. Je kan meedoen aan veel leuke activiteiten zoals kennissessies tijdens de lunch, koffiemomenten met consultants en werkborrels! Daarnaast bieden we een aantal soft skilltrainingen speciaal voor de groep interns en mogelijkheid tot het behalen van een Microsoft certificaat!


Wij willen jou omdat….

 • Je een 4e jaars HBO-student bent of een WO-masterstudent bent op zoek naar een leerzame en uitdagende afstudeerstage per 1 september 2022 op het gebied van IT-consultancy;
 • Je interesse hebt in de nieuwste Microsoft-technologie en programmeren;
 • Je hebt wellicht al enige ervaring met Robotics Process Automation (RPA), Azure, Machine Learning of Tekst herkenning
 • Je communicatief vaardig bent in zowel Nederlands als Engels;
 • Je gemotiveerd bent om een goed afstudeeronderzoek op te zetten, je proactief en zelfstandig te werk gaat en je graag nieuwe mensen ontmoet!

Avanade biedt jou…

 • Een mooi en uitgebreid stageprogramma. Aan het eind van je stage ben je een aantal (soft) skills rijker, heb je een goed beeld van Avanade en heb je waardevolle connecties opgebouwd;
 • Een stage die voldoet aan alle maatregelen rondom COVID-19. Zolang het nodig is zal de stage geheel virtueel plaatsvinden en zorgen we dat jij goed betrokken bij de organisatie bent;
 • De mogelijkheid om samen te werken in een team van professionals;
 • Een Talent Community gericht op jouw focusgebied, maar ook een community van andere stagiairs. Maandelijks wordt er door de Avanade NL Intern Committee een leuke activiteit georganiseerd!
 • Goede ondersteuning van een (technisch) stagebegeleider. Jouw stagebegeleider zal je zowel inhoudelijk als procesmatig ondersteunen;
 • Een stagevergoeding (bachelor €500,- | master €600,-) op basis van 40 uur stage per week;
 • Een laptop om mee te werken;
 • Mogelijkheid tot het behalen van een Microsoft certificaat tijdens je stage;
 • Een fantastische sfeer, een prachtig kantoor & veel mogelijkheid tot netwerken;


Contact opnemen?

Heb je vragen of wil je weten waarom wij zo graag bij Avanade werken? Bel of app dan met onze campus recruiter Caithlyn Tschi via +316 82879519. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijavanade.nl en voor een sfeerimpressie op onze Facebookpagina www.facebook.com/AvanadeNederland en Instagram @avanadenederland.


Apply now

Share this job:

Share Facebook Twitter Email

About Avanade

Avanade is the leading provider of innovative digital, cloud and advisory services, industry solutions and design-led experiences across the Microsoft ecosystem. Every day, our 56,000 professionals in 26 countries make a genuine human impact for our clients, their employees and their customers. 


We have been recognized as Microsoft’s Global SI Partner of the Year more than any other company. With the most Microsoft certifications (60,000+) and 18 (out of 18) Gold-level Microsoft competencies, we are uniquely positioned to help businesses grow and solve their toughest challenges.


We are a people first company, committed to providing an inclusive workplace where employees feel comfortable being their authentic selves. As a responsible business, we are building a sustainable world and helping young people from underrepresented communities fulfil their potential. 


Majority owned by Accenture, Avanade was founded in 2000 by Accenture LLP and Microsoft Corporation. Learn more at www.avanade.com